Ахмед Емин не е бил ковчежник на Доган, ДПС се финансира от дарители. Това заяви в интервю за Агенция БЛИЦ заместникът на Сокола Ремзи Осман.
Защо около финансирането на ДПС има много въпросителни, г-н Осман?

ДПС се финансира по най-прозрачния начин. Получаваме държавната субсидия, отчитаме се в Сметната палата навреме. Да, имаме дарители, аз също правя дарения, но не бива да се стига до абсурдното предложение на НДСВ едно физическо лице да може да дарява до 100 лева. Това са глупости. Значи аз мога да даря 300 лева, аз съм адвокат човек, примерно го казвам, мога да си го позволя, какъв е проблемът?

Защо не кажете кои са тези кръгове, които финансират ДПС?

Ама ето и вие започвате като ...другите, по същия начин.

Ахмед Доган отдавна обяви в публичното пространство, че ДПС се финансира от такива кръгове?

Не. Оставете сега той какво е казал. Аз съм народен представител от шест мандата. Ето, аз правя дарение. Ето ти кръга. Петстотин лева дарение направих за годината. Вижте, това са хора, които, ако вземете и прочетете отчета, ще видите кои са хората. В отчета пред Сметната палата може да се види кой е направил дарение, съвсем прозрачно е. Интересно е защо този въпрос не се задава към другите политически сили. Това е въпросът. Значи за мен това е популизъм. По-важното е едно прозрачно управление, но прозрачна процедура за дарителите, както и сега за нас е прозрачно. Всеки може да провери кой е направил дарение за ДПС, всеки има достъп до документите в Сметната палата, имена и т.н. Останалото не е сериозно...

Наясно ли сте дали самоубилият се ваш колега Ахмед Емин е правил тези отчети?

Не, тук не. Не бъркайте трагедията на хората с тези неща, за които ви говоря.

Не се нервирайте, извинете ме, но ми отговорете дали той е бил главният ковчежник на ДПС?

Не става въпрос за нервиране. Вие сега искате да изкарате...Аз не искам да коментирам. Десетки пътнотранспортни произшествия има ли в държавата? Има. Е, аз за това ли трябва да отговарям?

Добре, да говорим тогава за това вярно ли е, че от ДПС са финансирали партия "Атака" с 1 милион и 600 хиляди лева?

Не. Няма такова нещо. Това са глупости, които ме питате. Аз се съгласих на интервю за проектозакона за политическите партии, свързан с изборите. Не ме занимавайте с такива неща. Вие трябва да знаете, че няма нищо общо.

Но този факт се твърди и от други политици?

Те твърдят, примерно ,че няма малцинства в България. Е, има ли малцинства в България?

Къде е г-н Доган? Защо го няма в парламента, а май не е в България?

Това, че лидерът го няма, не означава, че не работи. Той си има заместници, като един от тях съм аз и достатъчно добре си вършим работата.

Едно интервю на Александрина Роканова