Премиерът Бойко Борисов ще участва в петъчния парламентарен контрол. Това предвижда програмата за работа на Народното събрание.

Министър-председателят ще отговори на питане на лидера на БСП Корнелия Нинова във връзка с политика по национална сигурност, свързана с приемането на страната в Шенген.

В контрола ще участват още 6 министри от кабинета „Борисов“ 3. На депутатски питания ще отговарят министърът на околната среда Нено Димов, на културата Боил Банов и други.

Преди контрола народните представители ще разгледат проекта на решение за удължаване на срока на действие на Временната анкетна комисия за НАП. Предложението предвижда работата на временната анкетна комисия да бъде удължена до 30 ноември 2019 г.

За времето на работа на комисията до момента са проведени четири заседания, в които са изслушани представители на ДАНС, Комисията за защита на личните данни, представители на Държавна агенция „Електронно управление“ и Апелативната специализирана прокуратура и на Специализираната прокуратура.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!