Зеленогорски посърна: Направихме всичко, но...! Валери Симеонов: В следващия парламент ще имаме министри!

И двамата политици увериха, че са били положени максимални усилия за съставяне на кабинет, но "за съжаление не можем да се похвалим"

Нашите цели бяха съдебна реформа, антикорупционния закон и то по начина, по който сме го внесли ние, за да бъде достатъчно категоричен. В рамките на този парламент е ясно, че не можем да постигнем ефективно целите си. Това заяви от Министерския съвет Найден Зеленогорски.

"Надяваме се в бъдещия парламент да има достатъчно допирни точки. Искам да се знае, че направихме всичко възможно", добави още той.

Преди него се изказа зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той също заяви, че въпреки много преговори няма как политическите сили да стигнат до консенсус и да съставят нов кабинет в рамките на това Народно събрание.

В залата бе и Валери Симеонов. Ето и неговите думи за преговорите:

"Нямам какво много да кажа. Бяха положени максимални усилия за съставяне на кабинет, но за съжаление не можем да се похвалим с положителен резултат. Нашите приоритети бяха пенсиите и мигрантският поток. Уверен съм, че тези теми ще бъдат разработени и реализирани в следващото Народно събрание. Доказахме поне пред всички вас, че не сме страхливци, които няма да тръгнат срещу нагласите на собствения си народ. Убеден съм, че в бъдещотоНародно събрание, ще имаме по-скоро министри и приятели, а не врагове", заяви съпредседателят на Патриотичния фронт.