Предлагам във връзка с днешната практика куриозното посещение на двамата ръководители министърът на вътрешните работи и директорът на ДАНС, да се разграничат процедурите в Народното събрание да имаме изслушване и посещение, защото в случая процедурата беше посещение в залата на Народното събрание.

Тогава нещата ще си дойдат на мястото. Процедурата изслушване предполага и съдържание в него. Това заяви от трибуната на парламента народният представител от ПГ на БСП за България Валери Жаблянов.

По думите му тъй като в процедурата не е имало съдържание, тя не е била реализирана. След посещение, да бъдат поканени и за изслушване, предложи Жаблянов.

„Посетилите ни току-що лица вътрешният министър и председателят на ДАНС се подиграха. Единият каза, че са задържани 8 лица, а другият каза, че се водят следствени действия срещу едно лице. Вие нещо разбрахте ли? А вие сте председател на Народното събрание в република с парламентарно управление“.

С тези думи се обърна народният представител от ПГ на БСП за България Антон Кутев към председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

По думите му, ако България е демократична държава, то именно тя е отговорна за случилото се и именно тя като председател трябва да наложи елементарните правила на демокрацията. В противен случай губите смисъла си и трябва да освободите мястото, на което се намирате, категоричен бе Кутев.

„Вие бяхте ням свидетел и съучастник на поредната подигравка, която изпълнителната власт направи над законодателната, на поредната подигравка, която си позволиха представители на органите, които имат задължение да спазват националната сигурност“.

Така народният представител Таско Ерменков се обърна към председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.