Агенция "Glory BG" е решена да се жалва пред Международната комисия по защита на националните ценности в Брюксел срещу ловешкия кмет Минчо Казанджиев. Агенцията със седалище в Ловеч си спечели национална слава с конкурса си по красота "Miss Glory BG - Славната България", подпомаган от Община Ловеч.
Според собствениците й тази година обаче Минчо Казанджиев спрял еднолично и без обяснения заложените от отдел "Култура" 4000 лв. за "Miss Glory BG - Славната България. Той отрязал и традиционните два бона за регионалните дефилета "Момиче Ловеч" и "Мистър Талант", чийто организатор е отново агенция "Glory BG".
"Уважавания от нас кмет, който днес не желае да ни приеме в кабинета си, забрави, че първото издание на "Miss Glory BG - Славната България" се превърна в начало на предизборната му кампания. Това да спреш "Момиче Ловеч", "Мистър Талант" и особено "Miss Glory BG - Славната България" е все едно да захвърлиш едно дете на улицата", обясниха днес от агенцията.
Според екипа й агенцията вече се свързала с Международната комисия по защита на националните ценности и до десетина дни нейни експерти щели да изложат обвиненията си срещу ловешкия кмет в Брюксел. /Гергана ДИМИТРОВА, БЛИЦ