Жега в парламента: "Възраждане" с яростен залп по Петков: На плаж ли е бил?

За пореден път Кирил Петков лиши държавата ни от възможност да изрази позиция по редица важни теми, посочват от "Възраждане"

В декларация от парламентарната трибуна от "Възраждане" атакуваха председателя на Комисията по въпроси на ЕС Кирил Петков, заради когото България е пропуснала да участва със свой представител на форум, организиран в Будапеща от унгарското председателство.

На форума са били обсъждани теми като разширяване на ЕС към Западните Балкани, войната в Украйна, посочват от "Възраждане".

"На срещата на формата КОСАК България не беше представена от никой, тъй като Кирил Петков имал личен ангажимент или пък е бил на плаж Корал, не даде обяснение. Не стига, че не е присъствал на тази среща, но не уведоми и членовете на комисията по въпроси на ЕС или негови заместници. Той лиши България от присъствие на този важен форум.

За пореден път Кирил Петков лиши държавата ни от възможност да изрази позиция по редица важни теми.

Какво се е обсъждало в Унгария, разбрахме от кратка грама, която успяхме да получим - предизвикателствата пред земеделието в ЕС, войната в Украйна, разширяване на ЕС към Западните Балкани - това са все теми, по които България има активна позиция, но сега останахме далечни наблюдатели.

Вместо да сме пълноправен член на ЕС с позиции, заради политици като Петков, Денков и прочие, отново сме никъде.

"Възраждане" твърди, че ПП-ДБ са най-антиевропейската формация в Народното събрание, нищо че претендират обратното", каза Стоян Таслаков.