Жак Ширак се яви четири пъти на избори и накрая спечели. Аз съм човек с кауза, не могат да ме спрат хора, които са далеч от моето ниво и моята лига. Това каза единственият известен до момента кандидат-президент Жорж Ганчев в предаването „Лице в лице“, запитан защо отново се кандидатира.
„Трябва да има разлика между състезателен кон за надбягване, муле и магаре. Недоучените хора, които Боко, Моко, Цецо, Мецо ги събират от улиците и площадите – като онази гарга, която я направи министърка на здравеопазването съвсем случайно (Анна-Мария Борисова, бел.ред), на някакъв пазар я беше намерил – така не може. Каквато ще да е, не е за министър. Неприемливо е нашият народ, нашите баби, дядовци, бащи и майки, да бъдат оставени на самотек, с ограбени пенсии“, заяви той.

„Някой трябва да кресне, да удари по масата и да каже: „Стига!“. Това може да е само бъдещият държавен глава“, каза Ганчев. На аргумента, че президентът няма такива права по конституция, Ганчев възрази, че„всичко, което не е забранено в тази малка книжка, за Жорж ще бъде позволено.Правомощията на държавния глава не са използвани даже на 30%“.

Когато един човек е избран от цял народ, той е на върха, той е абсолютният главнокомандващ. Той може да извика абсолютно всеки от парламента, който му е върнал закон на второ четене, и да го изхвърли веднага и цялата му кохорта, обясни Ганчев.

Той добави, че президентът има право на два референдума на година и той самият иска да направи допитване за независимост на трите власти.