"Безработният юрист Христо Иванов, натирен от Съюза на адвокатите за неплащане на членски внос, почти без ден юридически трудов стаж и съпредседател на Демократична България, декларира 314 000 лв. спестявания, 2 апартамента в София и 2 имота в Белгия, пище във "Фейсбук" журналистът Милен Милушев.

Да, същият Христо Иванов от НПО-тата Правосъдие за всеки и Български институт за правни инициативи. Борецът срещу корупцията и душманин номер 1 на главният прокурор Гешев. Сигурно има обяснение как е спастрил това имане в качеството си на безработен. Участва за малко във властта при Борисов, в два парламента за по месец, но години наред бе в опозиция. На улицата. И хоп.... имане!?

Пеевски декларира над 3 милиона, ама той върти бизнес, купува, продава, калкулира дивиденти-пари, стока, пари... Какво върти, какво калкулира безработният юрист и неправителственик Христо Иванов?

Понеже не знам как да ви го кажа, ще ви го кажа директно. Демократът Иванов върти и калкулира евроатлантически ценности-узаконена корупция. Получава грантове. Главно от "Америка за България" и от "Отворено общество".

Толкова много, че не само се храни, но и спестява и инвестира. И да, може да докаже произход на средствата. Нали затова е уредил жена си в евроинституциите да работи по линия на иновациите. Той тук се води безработен, но тя там спастря на негово име. Че и трупа за децата.

Безработният борец срещу корупцията Христо Иванов от "Демократична България " всъщност е трудов човек. Труди се на ползу САЩ. Служи. Изпълнява поръчки. Организира митинги. Влиза във властта. Инициира законодателни промени, угодни на чужди сили... Не е малко. Затова и много получава.

За 12 години фондация "Америка за България" е купила влияние тук за 240 милиона долара, четем на нейния сайт. Има над 500 партньора, над 1000 проекта... Да, разбира се, някои от тях са за някоя и друга римска базилика, тук - таме левче за дечица, за някое книжле, друго, трето... За парлама. Някои и полезни неща....

Но основното е да се пълнят с доларово гориво дебелите черва на Христо-Ивановци... Те прокарват задокеанските интереси да нямаме Южен поток, да нямаме АЕЦ Белене, да сме ограбени, концесионизирани, хомосексуализирани и денационализирани...

Вчера Елена Гунчева от "Възраждане " публикува, че парламентът е одобрил в бюджета 150 000 000 лева за окончателната ни вноска в евросъюза. Целият народ внася тези пари. А от ЕС се отпускат едни уж кохезионни фондове. Добре, ама по същество те не стигат до народа. Те се усвояват от властимащите.

През фирмите изпълнителки. Така биват купени властимащите от целия спектър. Това е узаконената корупция. Купените властимащи продават националните интереси. Затова ЕС обвързва фондовете с реформи-ние ви купуваме, вие продавате националните интереси...

И всички тези продажници, Христо - Ивановци, Кирчо и Кокорчо, и сие се обявяват за нулева толерантност към корупцията!?!?!? И докато се борят с корупцията, трупат по над 300 000 в спестявания, имоти в Белгия, имоти в София...
Гласувай, народе...