Прокуратурата в Тетово извършва проверка на място в Ковид центъра в Тетово, където тази вечер избухна пожар, при който има жертви, чийто брой към момента се уточнява.


В изявлението на прокуратурата се посочва, че проверката се извършва от трима прокурори от Основната прокуратура в Тетово, към които се присъединиха още двама прокурори от Скопската прокуратура.

Екипът от петима прокурори, заедно с екипи от компетентните институции, предприемат всички действия, за да установят причините за пожара.
Неофициално над тридесет жертви са идентифицирани при пожара в центъра за пациенти, заразени с коронавирус в Тетово.

Ръководителят на ковид центъра, Нуредини, каза пред A1 +, че цяла нощ броят мъртвите и установяват самоличността им.


 

Сашо Трайчевски, заместник -командир на пожарната в Тетово, обяви тази вечер подробностите за пожара, който избухна в Модулната болница в Тетово.

„Сигналът за пожара беше получен в 21.02 минути. Излязохме веднага със 7 превозни средства и 30 пожарникари. Огнената стихия беше блокирана от всички страни, докато се гасеше, извеждаха мъртви хора, може би някои хора са били и живи. Всичко беше в пламъци. Рискувахме и живота си.

Чуха се експлозии, огънят се разпространи бързо. В 21.45 часа пожарът бе напълно потушен. Изваждахме хората заедно с леглата. Това е модулна болница, огънят се разпространяваше експресно, каза Трайчевски.


 

Борбата за живот на хората все още продължава. Изказвам най-дълбоките си съболезнования на семействата и близките на починалите и пожелавам бързо възстановяване на ранените.

Ще бъдат установени причините за пожара, за което съдебните органи вече са на място.
Това е наистина трагично събитие и мога да ви уверя, че цялото държавно ръководство се ангажира бързо да разреши тази ситуация. Кризисният щаб в Община Тетово в момента е в ход, съобщи във Facebook премиерът Зоран Заев.Според информацията, получена от Alsat, досега 15 жертви са потвърдени при пожара, обхванал модулната болница в Тетово тази вечер около 21:00 часа.

Превод и редакция: БЛИЦ