През изминалата нощ отново е горял един от бившите тютюневи складове в Пловдив, съобщават от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" – Пловдив, цитирани от „Фокус“.

Този път пламъците са обхванали около 20 кв. м подземно помещение. В него са се намирали стари дрехи и вещи. Според огнеборците причината вероятно е човешка небрежност. Благодарение на бързата реакция на Пожарна безопасност са предотвратени по-големи щети.

Припомняме, че това не е първият случай на пожар в бившите тютюневи складове в Пловдив. През 2016 г. пламнаха 4 от сградите като за случилото се бе арестуван бездомникът Любомир Данчев. Щетите са за над 11 млн. лв., а Данчев бе осъден на 4 години затвор. Година по-късно Тютюневите складове отново бяха обхванати от пламъци. „Ориент Табако“ – фирмата, притежаваща сгадите, започна събарянето им още след първия пожар през 2016 г. Намерението на собствениците бе да се изгради хотелски комплекс, но през 2018 г. жива верига ги възпрепятства и не допусна това да се случи.

През септември тази година стана ясно, че на емблематичното за града място ще се построи жилищна сграда.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук