Запалиха лек автомобил "Шкода" на брата на експолицая Пене Алексиев в Разлог тази нощ. Пожарът е избухнал около 04:00 часа след полунощ на ул. Бяла река до бензиностанция "Бея" в Разлог, пише pirinsko.com.

Преди десет дни учителят по физкултура Николай Фарфаров, който е собственик на запаления автомобил, спаси дете в Разлог. 4-годишно момченце от града било блъснато от лек автомобил и вследствие на удара си глътнало езика.Тогава на помощ се притекъл Фарфаров. Той бил с детето си в парка. Внезапно чул звук от спирачки на автомобил и първоначално си помислил, че става дума за лека катастрофа на съседната улица.

„Чух писъците на бабата на пострадалото дете. Това ми привлече вниманието и по възможно най-бързия начин изтичах до мястото на инцидента”, разказа мъжът. Там Фарфаров вижда група изплашени хора и дете в безсъзнание.

„Видях бабата, прегърнала внучето си, което беше в доста тежко състояние. Аз изблъсках бабата, защото можеше да влоши състоянието на детенцето и установих, че то си е глътнало езика. Успях да му помогна”, разказа още Николай.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ