Народното събрание ще заседава извънредно. В дневния ред на пленарното заседание е предвидено обсъждането на второ четене на промените в Закона за Министерството на вътрешните работи, на измененията в Закона за независимия финансов одит и в Закона за концесиите. Заседанието започва в 14.00 ч.
Кръгла маса на тема “Да върнем емигрантите в България” ще се състои в Министерството на труда и социалната политика от 10:00 часа. Организатори на дискусията са списание „Човешки ресурси”, Фондация „Човешките ресурси в България и евроинтеграцията” и Съюзът за стопанска инициатива. Недостигът на работна сила, емиграцията и вътрешна миграция на населението, ролята на бизнеса и образователните структури за завръщане на емигрантите в България ще бъдат сред обсъжданите теми.

Кметът на София Бойко Борисов ще открие в 10.00 ч. възстановения парк в кв. Ботунец. Паркът се намира в централната зона на квартала и за обновяването му са отпуснати 104 хиляди лева от бюджета на Столична община. В парка е изградена детска площадка, чешма и е засадена нова растителност. По-късно, 11.00 ч., столичният кмет ще присъства на символичната “първа копка” на Bulgaria Mall. Събитието ще се състои на ъгъла на бул. „България” и бул. „Тодор Каблешков”. „България Мол“ ще има 4 подземни и 4 надземни нива, разположени на площ от 137 000 кв. м, от които над 33 000 кв. м ще бъдат търговските и над 25 000 кв. м – офис площите. Предвидени са повече от 140 търговски обекта, както и над 1100 паркоместа. Очаква се комплексът да отвори врати през 2011 година.

Българска нова демокрация организира пресконференция на тема: ”Неспособността на сектора Сигурност да произвежда сигурност”. Пресконференцията ще е 13.00 ч. в София прес.

Съвместна пресконференция на Международната образователна асоциация Дебати (International Debate Education Association - IDEA) и Националната асоциация Дебати (НАД) по повод Межународен младежки форум по дебати и публична реч ще се състои в пресклуба на БТА от 11.00 ч. Във форума, който ще бъде от 23 юли до 4 август в Смолян, ще вземат участие повече от 250 ученици от 40 страни. Младежите ще дебатират по две теми: "Енергия" и "Свобода на изразяване".

"Ворскла стил България" организира пресконференция от 13.00 ч. в БТА на тема “Какво решение на проблемите в Кремиковци предлага фирмата на Константин Жеваго”. Участници ще бъдат изпълнителният директор на "Ворскла Стил България" Виктор Деменюк, юристът Николай Стойнов и консултантът Лилян Вачков.

Ръководството на ДСБ ще даде пресконференция от 11.30 ч. в централата на партията.
В 13.00 ч. в централата на СДС ще се проведе пресконференция след заседание на Националния изпълнителен съвет.

От 10.00 часа в зала „Александър” на столичния хотел „Радисън” НДСВ и фондация „Фридрих Науман – за свободата” организират дискусия „Да спасим почтеността на изборния процес в България”. В дискусията ще участват представители освен на НДСВ, БСП, ДПС, ДСБ, ОДС, СДС, ГЕРБ, Новото време, политолози и социолози.
 
Открити заседания за разглеждане на доклади относно утвърждаване на цени на ВиК операторите ще проведе Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Заседанията ще започнат от 10.00 ч. и от 11. 00 ч. в сградата на комисията – бул. Дондуков 8-10, ет.4. зала № 4. /БЛИЦ