Премиерът Сергей Станишев ще отговаря на въпроси на депутати. В парламентарния контрол ще участват още министрите на регионалното развитие Асен Гагаузов, на културата Стефан Данаилов, на финансите Пламен Орешарски, на отбраната Николай Цонев и на икономиката и енергетиката Петър Димитров.
Кметът на София Бойко Борисов ще открие в 11 ч. реконструираната основно ул. „202”. Улицата е ремонтирана в участъка от надлез „Надежда” до ул. „Каменоделска”, като общата дължина на ремонтирания участък е 2,3 км. Общо положените асфалтови смеси са 13 660 т. Поставена е 3,9 км. еластична предпазна ограда и 3,4 км. хоризонтална пътна маркировка. Ремонтът извърши „Пътища и съоръжения” ЕАД. Откриването ще се състои на надлез „Надежда”.

В 16,30 ч. в кв. „Бяла вода” на гр. Перник министър-председателят Сергей Станишев ще открие рехабилитирания участък Радомир-Перник. Той е част от първокласния път Кюстендил-Радомир-Перник-София. Модернизацията на шосето е по проекта „Транзитни пътища IV”. Общата му стойност е близо 18 млн. евро. Пътната инфраструктура, която е по направлението на общоевропейски транспортен коридор №8, е на територията на областите София, Перник и Кюстендил. С реконструкцията й ще се повиши значително сигурността и удобството на гражданите при пътуване, ще се стимулира устойчивото социално и икономическо развитие на региона. Обновяването на Кюстендил-Радомир-Перник-София е разделено на 5 участъка. Два от тях – Радомир-Перник и Кюстендил-Перник, вече са готови, а до края на годината предстои да бъдат завършени и останалите.

В Заседателна зала на 11-ти ет. в централата на КНСБ (пл. „Македония 1”) от 11.00 ч. ще се проведе прсконференция, на която синдикатът Висше образование и наука към КНСБ ще представи информация за финансовите перспективи пред младите учени в България, за ръста на работни заплати във ВУ и БАН и за увеличените стипендии на докторантите. /БЛИЦ