Проект на Закон за независимите оценители ще разгледа на утрешното си заседание Министерският съвет. Кабинетът ще обсъди и проект на Закон за водоснабдяването и канализацията. Министрите ще се занимаят и с минерални, изворни и трапезни води, като те ще разискват допълнение на наредбата за изискванията към бутилирането им. Наредбата е приета с постановление № 178 на МС от 2004 година.
Столичният общински съвет ще разгледа на заседанието си утре питане на общинския съветник Стефан Иванов относно поддържането и почистването на канализационните шахти по уличната мрежа на територията на Столичната община. Ще бъде разискано и изменение и допълнение на Наредбата за определяне и администриране на местни такси и цени на услуги, предоставяни от Столична община. Общинарите ще обсъждат и процедури за доставка на тролейбуси и трамвайни мотриси /втора употреба/ и ремонт на токоизправителни станции.

От 11.00 ч. в София прес позицията си по проблема с "Кремиковци" ще изразят на пресконференция синдикална федерация „Металици” – КНСБ и Национална федерация „Металургия” към КТ Подкрепа. Обявената тема е "Държавата спира Кремиковци – позиция и действия на синдикатите". Участници в нея ще са инж. Васил Яначков – председател на СФ “Металици” и председател на ОбСО на КНСБ „Кремиковци” АД; Ренета Петрова – зам.-председател на СФ „Металици”; Пламен Петков – организационен секретар в изпълнителния съвет в ОбСО на КНСБ „Кремиковци” АД; Людмил Павлов – председател НФ „Металургия” към КТ „Подкрепа“ и председател ФСО „Подкрепа“ – Кремиковци; Валентин Иванов – федеративен секретар на НФ „Металургия“ към КТ „Подкрепа“; Росинка Генчева – зам.-председател на НФ „Металургия“ към КТ „Подкрепа“ и зам.-председател на ФСО „Подкрепа“ – Кремиковци АД.

От 10.30 часа ще се състои заседание на Комисията по европейските въпроси. Посланикът на Франция в България Етиен дьо Понсен ще представи в парламента приоритетите на френското председателство на Европейския съюз на съвместно заседание на парламентарните комисии по европейски въпроси и по външна политика от 11.00 часа в зала “Запад”. След това френският посланик и председателите на парламентарните комисии ще дадат съвместна пресконференция.

От 10.30 часа в Конферентната зала на Върховния касационен съд в Съдебната палата ще бъде организирана пресконференция за старта на проекта „Прокуратурата с лице към обществото”. Проектът има за цел да създаде условия за още по-активен диалог с гражданите и правната общност.

От 11.00 часа в централата на НДСВ Изпълнителното бюро на Либералната младежка асамблея на НДСВ и нейните областни ръководства ще се срещнат с политическото ръководство на партията, за да обсъдят своята съвместна работа. В срещата ще участват и социологът Андрей Райчев, който ще говори за мястото на младите хора в политиката, както и проект-координаторът на фондацията „Фридрих Науман” Аспарух Панов.

Конференция „Предизвикателствата пред социалните партньори, свързани с въвеждането на мерки за съвместяване на професионалния и личния живот в Европа” започва в 10.00 часа в Гранд хотел София.

От 11:00 ч. в заседателната зала на националния омбудсман (ул. Джордж Вашингтон” № 22) Гиньо Ганев ще даде пресконференция на тема: „Гражданинът – крепостник или равноправен и защитен потребител”. Омбудсманът на Република България ще оповести становището си относно извършените проверки на топлофикационните дружества и фирмите за топлинно счетоводство, както и конкретните препоръки към държавните органи, общините и топлофикационните дружества.

Симпозиум на тема „Отпадъци и отпадъчни води” ще бъде открит в 9:00 ч. в хотел Арена ди Сердика от министъра на околната среда и водите Джевдет Чакъров и министъра на околната среда на Баден-Вюртемберг Таня Гьонер. Български и германски референти ще изнесат доклади на теми „Управление на отпадъците и на отпадъчните води”. Германските предприемачи ще представят своите решения в тези области.

В 9.00 ч. на контролно-пропускателния пункт на КАТ на изхода от София при Автомагистрала „Тракия” ще бъде даден официалния старт на кампанията „ТОТО Полиция 2008”. Инициативата се осъществява съвместно с МВР и има за цел да намали броя на пътните инциденти и жертвите при катастрофи по пътищата.

Кандидатстудентски изпит по математика І ще проведе Софийският университет. Изпитът започва в 8.00 часа. /БЛИЦ