39-годишен мъж е задържан за убийството на обявената за издирване на 1 януари във Варна млада жена. 

Както БЛИЦ съобщи, арестуваният е приятел на 31-годишната жертва. 

Трупът е открит в местността Евксиноград край морската столица. Предстои на приятеля й да бъдат повдигнати обвинения.

Вече се водят следствени действия. Районът, където е открита жертвата е отцепен.

Първоначалната информация беше, че младата жена е на 21 години.

Окръжна прокуратура – Варна привлече към наказателна отговорност 39-годишен мъж във връзка с извършено тежко криминално престъпление – умишлено убийство. Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор, с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение.

Деянието е извършено в началото на месец януари 2023 година. Жертва на тежкото престъпление е млада жена, с която обвиняемият имал връзка. Тя е била издирвана от органите на МВР по сигнал на майка й за това, че е в неизвестност от 1 януари 2023 година.

Работата по доказване и документиране на престъплението продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура във Варна. 

От полицията в морската столица също разпространиха информация по случая. Тялото на младата варненка е открито във вилен имот край Варна, обитаван от 39-годишен мъж, с когото жертвата е поддържала интимни отношения. Събрани са доказателства за съпричастността на варненеца към извършеното престъпление. Същият  е задържан за срок до 24 часа.

На 07.01.2023г. е подадено заявление от майката на младата жена, че  дъщеря ѝ е в неизвестност от 01.01.2023г. Провеждани са множество оперативно-издирвателни мероприятия за установяване местонахождението   ѝ и са събрани достатъчно данни, че изчезналата е станала жертва на престъпление. Образувано е досъдебно производство и е  извършено претърсване в имота, обитаван от извършителя.

В същият служителите на реда са открили жертвата в добре замаскирана стара, септична яма, имитираща горичка.

Междувременно днес в социалната мрежа се появи информация, че се издирва жена на 31 години във Варна. Нейното име е Валентина и е изчезнала на 2 януари тази година. Жената е собственик на две кучета, които са с нея. 

Появиха се предположения, че това е жената, намерена убита.

Към момента официална информация не се изнася, защото престои аутопсия. Разследващи обаче са почти сигурни, че откритият труп е на Валентина.

Задържаният за убийството не посочва причините за жестокото престъпление, научи БЛИЦ от разследващите. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук