38-годишният бургазлия Марин Русчев е задържаният за забитите кирки в два украински джипа - Хюндай Тусон и БМВ Х5, съобщава Флагман.бг, позовавайки се на изключително достоверен източник. 

Наложено му е 24-часово задържане, а до края на деня ще стане ясно дали прокуратурата ще поиска постоянен арест. 

Марин бе закопчан днес в ж.к."Братя Миладинови", а разследващите твърдят, че имат сериозни доказателства срещу него.

Съпругата на Марин е украинка, която от доста години живее в България. Тя е шокирана от случилото се и е категорична, че любимият й никога не би направил нещо подобно.

Всъщност в думите на В.А. има известна логика, защото Марин се оказа на висока и добре платена позиция в бургаско пристанище. Освен това той е баща на две малки деца, а от профила му във фейсбук става ясно, че подкрепя украинската кауза. 

"Не мога да си обясня какво се е случило. Станала е грешка. Мъжът ми е невинен и всички, които го познават, ще го потвърдят", каза съпругата му. 

"Марин сам направи пътека до Поморие, за да помага на украинските бежанци. Може да отидете и да ги попитате! Ще видите какво е мнението им за него. Това, което чета е странно. В дните, в които уж е забил кирките, той си беше вкъщи - до мен и децата", разказа В.А., която е готова да застане на полиграф, за да потвърди думите си.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ