48-годишният Станко Станков от село Габаре, област Враца е надрусаният каналджия, който пратил 8 мигранти в болница след меле на пътя с. Веселие – с. Ясна Поляна, в близост до моста на река Ропотамо, пише Флагман.бг. 

Снощи на мокрото трасе, малко преди 21 часа, шофьорът изгубил контрол над микробуса си "Ивеко" и се забил самостоятелно в крайпътните храсти. В микробуса Станко превозвал 34-ма мигранти, осем от които се озовали в болница с охлузни рани и натъртвания, без опасност за живота. Всички мъже били на видима възраст около 20 – 30 г., самоопределящи се за афганистанци. 

От пресцентъра на ОДМВР-Бургас уточниха, че Станко е дал положителна проба за употреба на наркотици - амфети. Освен това Станков нямал и шофьорска книжка - бил  неправоспособен водач.  Мъжът от Габаре е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Само един от потърпевшите мигранти е оставен за лечение в УМБАЛ-Бургас. Останалите седем мъже са прегледани и освободени и заедно с другите 26 души са откарани от служители на "Гранична полиция" за допълнителни полицейски действия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ