Бизнесменът и общински съветник Бенчо Бенчев ще бъде изправен пред Районния съд в Бургас в петък. В 08.45 часа е насрочено първото разпоредително заседание срещу него по обвинението за укриването на Димитър Желязков-Очите и незаконно притежание на оръжие и боеприпаси.
 

Бенчев е привлечен като обвиняем за това, че в периода от 2 до 4 август м.г. е съдействал на Димитър Желязков-Очите да се укрие от властите у нас. Срещу общинския съветник, известен като Бенчо с Ролс Ройса са повдигнати три обвинения.

А именно: На 2 август м.г. е транспортирал Желязков с лек автомобил от Солун, през границата между Република Гърция и Република Турция до гр. Истанбул, а за времето от 2 до 4 август 2018 г.. му предоставил за ползване стая в хотел, която била резервирана на името на Бенчо Бенчев.
 
Бенчев е подведен и под наказателна отговорност и за това, че в спалня в дома си държал 57 броя фабрични патрона, без да има надлежно разрешително за това, ловна карабина и 100 бр. боеприпаси за същото оръжие, както и три пистолета с 90 бр. боеприпаси за тях, като не взел необходимите мерки за сигурност и мерките, предвидени в надлежните законови правилници, наредби или инструкции.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ