Сериозен инцидент на хижа "Лескова", която се намира в района на град Своге, разбуни обществото.

Както БЛИЦ съобщи, хората, стопанисващи хижата, твърдят, че са нападнати и бити от група мъже от Ботевград.

Медията ни се свърза с младежите, за които се писа, че са проявили агресия, ранили са човек и са изпотрошили сградата.

Ето какво разказа само пред нашата агенция Димитър, който е бил на мястото на екшъна:

"Когато пристигнахме на хижа "Лескова", там беше бащата на собственика. Той ни посрещна, направи ни кафе. Ние го попитахме дали има нужда от помощ, защото се беше качил на покрива на хижата. Той ни отговори, че няма нужда.

Настанихме се, всичко беше нормално. Изпекохме си пържоли, хапнахме. В един момент се появи собственикът на помещението. В ръката си държеше работеща резачка за дърва. Беше обезумял, хипер активен, видимо неадекватен. Според нас беше използвал наркотици.

Каза ни: "Кои сте вие. Ще ви убия. Къде е баща ми?!" Аз му отговорих: "Спокойно, всичко е наред, баща ти е в хижата, работи".

След това един от моите приятели се обърна към него и му каза нещо за баща му, за да му провокира вниманието. Тогава той се втурна с резачката към момчето, мина много близо до всички нас, крещейки, че ще ни убие. Всяко едно негово грешно движение, волно или неволно, можеше да осакати някой от нас, а можеше и да се стигне до фатален край.

Благодарение на бързата и адекватна намеса на наш приятел измъкнахме резачката от ръцете му и я счупихме, за да се защитим.

Ние сме голяма група, която обикаля по хижи и заслони. Никога не ни се е случвал такъв инцидент. Никога не нанасяме щети на хижите, а дори помагаме, ако има с какво.

В тази хижа не сме влизали. Всичко се случи извън нея на едно барбекю, което не е негова частна собственост, както той твърди. Там няма никакви заграждения, това е хижа, а не вила, както той я нарича. Барбекюто не е негово и той няма документи, за да покаже обратното."

Димитър твърди, че единствената щета по хижата е един счупен прозорец, въпреки че ситуацията била "доста страшна, като от филм на ужасите".

Медията ни научи, че собственикът на хижа Лескова събира пари, под формата за дарения, за да я възстанови и вече е успял да събере сумата около 3 000 лева. Ето какво заяви Димитър по този въпрос:

"Това е един лош пиар върху наш гръб. Целта е да се съберат пари. Аз съм се качвал два пъти, откакто той е хижар. Той не спира да говори за пари и дарения. Това беше удобният момент той да намери финансови средства на наш гръб и да ни очерни.

Съветвам всички хора, които са се вързали на този трик, да не даряват нищо, защото тези пари никога няма да стигнат до хижата. Години наред той само руши съоръжението и гони туристите.

Не знам кой е дарил пари. Повечето хора ни подкрепят и са наясно какво се случва в тази хижа. Този човек не е харесван от хората, които посещават хижата, защото не я стопанисва правилно и я занемарява."

Димитър разкри, че след инцидента са били арестувани шофьорите на джиповете, с които компанията е дошла на хижа Лескова. Води се и бързо досъдебно производство по случая.

Явор БЕЛЧЕВ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук