24-годишен пловдивчанин напада жени по подлезите в центъра на града и бяга. За щастие е арестуван след поредната си атака, пише "Марица".

В хода на разследването е установено, че на 15 март бил в подлез в центъра. Покрай него преминала жена на 29 години.  В един момент той се обърнал към преминаващата зад него дама и без да й каже нищо й нанесъл удар с крак в областта на лявото бедро. След това си тръгнал.

Пострадалата подала сигнал във Второ РУ и вследствие на извършените оперативно-издирвателни мероприятия извършителят е бил установен. 

Действията са му били записани на охранителна камера в подлеза. По досъдебното производство са извършени разпити на свидетели, разпознаване, иззети веществени доказателства – записи от камери.

Младежът е криминално проявен и осъждан за кражби и хулиганство. Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои днес да бъде внесено искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. 

При разследването са събрани доказателства, че това не e единична проява на хулигана, който и друг път е нападал и удрял жени на улицата в гр. Пловдив. В тази връзка прокуратурата се обръща с призив, ако има други пострадали жени от пловдивчанина на снимката, незабавно да се свържат с полицията или прокуратурата. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук