Габриела Пеева остава в ареста. Обвиняемата за убийството на Пейо Пеев - Габриела Пеева поиска промяна на мярката си за неотклонение. Сега тя се намира в ареста. По собствено желание тя не присъства в съдебната зала днес.

Тримата ѝ адвокати изложиха различни причини, заради които Пеева да бъде преместена под домашен арест. Сред тях здравословното ѝ състояние и това, че е завършила висше образование в чужбина. Прокуратурата протестира. 

Съдът реши, че искането за промяната на мярката в по-лека е неоснователно. Засега съдят счита, че има достатъчно основания, че тя е извършила престъплението. Не е намаляла и опасността да се укрие.

Видеотехническа експертиза на охранителните камери е доказала, че в автомобила, където е открито тялото на Пеев, е имало борба и душене. Експертизата обаче не може да установи самоличността на участниците. 

От думите на наблюдаващия прокурор Виолета Желева стана ясно, че косъм от Габриела по тялото на убития Пейо Пеев я свързва със смъртта му. 

Косъмът е намерен на шофьорското място.

"Славова е искала да помогне, за да не се стигне до смърт", казаха за косъма адвокатите на Габриела. И посочиха, че е нормално по Пейо да има следи от клиентката им - все пак тя е била негова съпруга.

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ