Цивилни полицаи от „Криминална полиция” към ОДМВР-Бургас са влезли в ролята на купувачи на антики при днешната спецакция в кв. "Сарафово”, съобщава Флагман.бг. Ченгетата си уговорили среща с иманярската банда на пътя, в края на квартала. Именно там са натръшкани с белезници бургазлиите Александър Галчев, Станимир Неделчев и руската му съпруга.
Те останали като гръмнати, след като видели, че потенциалните купувачи всъщност се оказали ченгета под прикритие. 

Александър се свързал със Станимир и съпругата му, като искал да пласират ценните антики. Рускинята харесала предметите и така се стигнало до днешната „сделка”.

Жената през цялото време твърдяла, че откритата в чантата й при акцията златна фигурка на кон е подхвърлена. Само този артефакт струвал 3 000 евро.


Рускинята твърди, че антиките са подхвърлени в чантата й

Припомняме, че при операцията криминалистите намериха още статуетка на атлас, монета и погребална урна във формата на ваза. Тяхната стойност тепърва ще се установява, но според запознати те също са доста скъпи.

Източници на сайта разкриват още, че до момента нито един от тримата задържани днес няма криминални регистрации. За семейството обаче се знаело, че от години са в "бизнеса".  


Само това конче се оценява на 3 000 евро


Криминалисти с гумени ръкавици старателно описват доказателствата при акцията