Кметът на Войнягово Тодор Танковски остава в ареста.

Както съобщихме 31-годишният мъж е обвинен, че е откраднал камина от пенсионерския клуб в селото, продал я и проиграл парите на комар. 

До момента Танковски е с две пробационни присъди. Преди 6 години той беше арестуван на паркинг в Карлово заради поискан подкуп от 150 лева. Другата му е за злоупотреба с общински средства.

В съдебната зала в Карлово той заяви съжаление за случилото се, а защитникът му оправда действията му като зависимост.

Пред магистратите бе изтъкнато и, че кметът има възрастни родители, за които се грижи и затова трябва да бъде пуснат на свобода, пише "Трафик Нюз".

Въпреки това, обаче съдия Анна Георгиева взе решение да го остави в ареста.

Припомняме, че на 17-ти юни Танковски поискал ключа от отговорника на пенсионерския клуб с мотива, че имал работа вътре. Малко след това било установено, че камината липсва и е бил подаден сигнал в полицията.

Разследващите от Карлово констатирали, че той е разглобил печката и я е продал на частно лице в град Баня за 80 лева. Парите проиграл на комар.

Пред съда в Карлово прокурорът Румен Иванов съобщи, че кмета го заплашват до 10 г. затвор, ако бъде признат за виновен.

"Ако остане на свобода, съществува реална опасност да извърши друго престъпление, защото е осъждан 3 пъти и това не го е превъзпитало", посочи прокурорът.

Иванов добави, че Танковски е действал изключително дръзко, тъй като си е позволил да задигне печката на пенсионерския клуб въпреки поста, който заема.

 "Доверителят ми е кмет, на предишните избори е избран за 3-и път с огромно мнозинство, явно си върши съвестно работата", каза защитникът. Според него 31-годишният управник е съдействал изцяло на разследващите и си е признал всичко пред тях.

"Той не е женен, няма деца, но има двама възрастни родители, за които се грижи. Баща му е на легло, майка му също е в тежко състояние", добави Гънчев и поиска от съда да пусне Танковски под гаранция в размер на 500 до 1000 лв.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ