Приятелката на Николай Трингов, която той караше да проституира, е държана месеци под ключ в на ул."Княз Борис I", пише Флагман.бг.

Момичето било пускано да излиза навън, ако трябва за обслужи клиент или в най-добрия случай, съвсем контролирано да отиде до жилището на майка си в ж.к."Меден рудник", за да види детето си. 

21-годишната бургазлийка с инициали М.Т. се запознала с Трингов през лятото в Слънчев бряг. В началото дал вид на грижовен и любящ приятел, но много бързо се превърнал в чудовище. За нея всичко се променило, след като се нанесла в апартамента му в ж.к."Възраждане".

Още от първите дни й било казано, че няма право на избор - трябва да изпълнява всичко, което й каже Николай. Той почти никога не се явявал сам, винаги се движел с неколцина приятели, изглеждащи като ударна група. Това респектирало момичето, което малко преди това е смятало, че е срещнало своя рицар на бял кон.

М.Т. била мачкана психически, повтаряло й се многократно, че ако не се подчинява ще й се случи нещо много лошо. Няколко пъти за назидание била зверски пребивана. Веднъж дори успяла да избягат, но за няколко часа я открили и предупредили, че ако още веднъж изчезне - ще го отнесе детето й.

Именно заради това в последните месеци тя се примирила, приемала толкова клиенти, колкото Николай й доведе. Той изобщо не я щадял, предлагал я по 100 лева на сеанс в популярен сайт за леки жени. Понякога я подарявал на приятели. Друг път си биел камшика и изчезвал за 10-ина дни, оставяйки М.Т. заключена в жилището му със съвсем оскъдни хранителни запаси. 

"Имаше дълги дни, в които не виждахме Николай, но чувахме момичето. Тя стоеше до вратата и плачеше. Наскоро извикахме полиция, защото вече подозирахме какво се случва, помолихме да отворят, защото може да умре сама", каза един от съседите.

Той пожела анонимност, защото се страхува, че Трингов рано или късно ще излезе и ще му отмъсти.  

Живущите в кооперацията му на ул."Княз Борис I" постоянно виждали съмнителни типове. Преди няколко месеца във вътрешния им двор бил проснат доставчик на наркотици, но връзката с Трингов така и не била доказана. Заради това бил следен и се установили зверствата над клетото момиче.

Днес 21-годишният бургазлия се опита да й прехвърли вината и каза, че едва ли не "тя го е сготвила", била много неблагодарна, защото и преди проституирала, а той й осигурил терен, пенеше се в съдебната зала Николай Трингов и очевидно искаше да покаже, че е напълно чист, жертва на отмъстителната си приятелка. 

Срещу него обаче показания са дали двама от най-близките му. Те са го "заковали", посочвайки точно какво е причинил на М.Т.

Тя е открита от разследващите с множество наранявания по цялото тяло. С момичето вече се занимава организация за защита на пострадали, тя е настанена в защитено жилище, ще й помага психолог. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ