Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу Н.Б., на 69 г. Жената е обвинена за това, че за времето от 27 ноември 2014 г. до 5 януари 2015 г., в с. К., обл. Пловдив, съставила частен документ – саморъчно завещание от името на другиго, като попълнила лист, носещ подпис на издателя, със съдържание, което не съответства на волята на подписалия.

По делото е установено, че обвиняемата изписала собственоръчно текст от името на мъжа, с който живеела на семейни начала, със завещателно разпореждане, че оставял на внука й “апартамент, къща и пари в банка – да бъдат само за него“. 

По-късно мъжът починал, като обвиняемата спазила процедурите за заверяване на завещателните разпореждания. Междувременно наследниците оспорили по гражданскоправен ред автентичността на документа, който бил прогласен за нищожен от съда, като причината е, че завещанието трябвало да бъде изцяло написано ръкописно от самия завещател, но в случая не било сторено. Според експертно заключение, ръкописният текст бил изпълнен от обвиняемата. 
По делото са разпитани свидетели, извършени експертизи и др. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи заседание. 

Криситна ИВАНОВА, БЛИЦ