И днес разследването в Бургаско продължава с разпитите на свидетели и следствен експеримент.

Пред NOVA проговори майката на шофьора на камиона, в който бяха открити загинали 18 бежанци край Локорско.

Дълго време той не казвал с какво се занимава.

„Боже, Боже, Боже. Къщата ни за ремонт, отиде за повече пари уж там, този човек му даваше хубави пари. Какво става - не знам. И камионът, казва, е на ремонт. Тръгнал уж да пътува, пак се развалил”, казва Василка.

„Той работи с един камион, на човека от Бургас ли е - не знам. С камион работи”, твърди майката на сочения за шофьор като допълва, че камионът е жълт.

Вместо на ремонт обаче, жълтият камион бил скрит по черния път край село Локорско. За този курс, според разследващите, шофьорът получил 5200 евро. Най-много пари обаче са платени на мозъка на групата. За всеки нелегален мигрант е взимал между 500 и 1000 евро. Той е лежал в затвора за каналджийство. Но дори и от там е ръководил групата. Парите от схемата били давани още в Турция.

Състоянието на част от оцелелите мигранти от изоставения камион край Локорско се подобрява. Един от афганистанците, настанени в „Пирогов”, остава в интензивно отделение. Други петима са настанени в токсикологията. Тримата приети в интензивния блок на ВМА също са изведени от реанимация. 

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук