Ситуацията с крадеца Жоро Плъха и д-р Иван Димитров се повтори в Пловдив. При това отново в дома на доктора, съобщава "Марица".

Миналата нощ в имота на "Медина" зад сградата на Областната управа отново е влязъл апаш. Това е станало около 22.30 ч. в понеделник. 


Този път обаче докторът не е прибягнал до саморазправа, а сигнализирал охранителната фирма ДАИКС, която пази къщата. 

Пристигналият за минути патрул успял да сгащи на място апаша, който бил напълни цяла торба с крадени вещи.

Малко по-късно 37-годишният бандит, който е от ромски произход, бил предаден на служителите на Второ районно. 

Случката е дежа вю на екшъна от нощта срещу 2 март 2018 г., но без фатален край. Преди 3 години апашът Жоро Джевизов влязъл да краде в работилницата в двора на кооперацията на ул. “Лука Касъров”. Д-р Иван Димитров забелязал, че в помещението свети, и решил да изгаси лампата на сутринта. След минути обаче видял, че вече е тъмно.

Тогава взел незаконния си пистолет, слязъл в работилницата и забелязал, че някой се движи. Извикал: “Стой, полиция!”, тогава крадецът хвърлил по него нож и го ранил в крака.

Лекарят произвел предупредителен изстрел, Джевизов започнал да го псува и хвърлил по него и рекламна табела. Докторът стрелял още два пъти, после двамата хукнали в различни посоки. Плъха успял да стигне до областната управа и издъхнал на капака на паркирана там кола.

Впоследствие д-р Димитров беше два пъти оправдан по обвинението за убийство на крадеца, след като Апелативният съд върна делото за преразглеждане.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!