Ромката Ангелина Цонева, която в четвъртък преби почти до смърт 2-годишния си син Васко е обвинена в опит за убийство, съобщиха полицаи, цитирани от в. Телеграф. Това е втори зверски побой, който жената му нанесла. След първия побой социалните й го отнели, но преди време пак го върнали и агресията не закъсняла, споделиха инспекторите.
22-годишната Ангелина живеела на съпружески начела с таткото на Васко на улица „Витоша” 5 в Ихтиман. Двамата направили ромска сватба за чудо и приказ преди време, разказаха техни съседи. От любовта им се родило малкото момченце. В четвъртък следобед младата жена се вбесила и започнала да блъска главата на Васко в таблата на леглото, предполагат ченгетата. След като се успокоила, видяла, че черепът му е деформиран. Детенцето било откарано в кома в „Пирогов”. След преглед станало ясно, че черепът му е счупен жестоко на три места – отляво, отдясно и на челцето. В задната част на главата лекарите открили и голям хематон, за който предполагат, че е от предишен побой, но той не бил животозастрашаващ на този етап. 

„Не можем да кажем дали ще оцелее, ще направим всичко възможно”, коментираха медиците. 

Освен това се оказало, че по краченцата му има синини, които говорели за още насилие над него, смятат специалистите. 

Ангелина Цонева е арестувана за 72 часа и обвинена в опит за убийство. В хода на разследването станало ясно, че когато Васко бил още бебенце на шест месеца, тя го пребила жестоко. Сигналът в МВР бил подаден от болницата в Пазарджик, където ги оставили за лечение. И тогава, и сега майката обяснявала, че бебето е паднало, а тя е невинна. Социалните работници отнемат момченцето от Ангелина и го дали в приемно семейство във Велинград, разказаха социалните.

По неясен начин жената успяла да си върне детето една година по-късно. Нито тя, нито бащата на момченцето са криминално проявени. 22-годишната ромка не проговорила цяла нощ пред ченгетата. Единственото, което твърдяла, е, че е невинна и не е била детето.

Междувременно стана ясно, че майката и бащата на Ангелина били честни и образовани хора. Те работели в завод за автомобилни седалки в Ихтиман, разказаха техни съседи. „не крада, не пият, не правят глупости, много са добри. Не вярва Ангелина да е била Васко, той е дете като слънце”, коментираха още близки на фамилията. По думите им обаче при предния побой майката избухнала и „ошамарила” малкия, защото нямал памперси, а това я изкарало от равновесие.