Разбита е престъпна група за трафик на мигранти. Това потвърди прокурорът от Софийска градска прокуратура (СГП) Христо Кръстев на брифинг.

БЛИЦ припомня, че още в четвъртък стана ясно, че нова голяма спецоперация на ГДБОП се проведе в цяла Българи. Тя бе насочена именно срещу каналджийството.

Седем души са задържани, сред тях е и главният организатор. 6 от тях са арестувани за 72 часа, а петима имат съдебно минало. Други 15 души са обвинени в подпомагане на групата.

„След оперативна разработка на колегите от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност" преписката е докладване в Софийската градска прокуратура на 13 септември. Образувано е досъдебно производство”, уточни Кръстев.

Извършени са претърсвания, изземвания, обиски и разпити. 

Престъпната група е действала от април до 8 декември. Мигрантите са влизали през границата с Турция. Членовете на групата са взимали 2500 евро на мигрант, за да бъде превозен

„От турската граница са били превозвани до Бургас, Пловдив и Пазарджик. Там са престоявали известно време и след това са извозвани до София. След това е създадена организация за извозването им до от столицата до границата ни със Сърбия”, каза още Кръстев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук