Прокуратурата разкри нови подробности около убийството, потресло столичния квартал "Дружба". Както БЛИЦ писа преди дни стана ясно, че са извършени две престъпления с фатален край през уикенда в София, като едно от тях е именно в "Дружба". 

"Уважено е искането на Софийска градска прокуратура за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 20-годишния Ж.Т., привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него убийство – престъпление по чл. 115 от НК.", съобщават от държавното обвинение и допълват:

Към настоящия момент са събрани доказателства за това, че около 01 часа през нощта на 11.09.2021 г. обвиняемият Ж.Т. умишлено умъртвил Т.М. (на 29 години), като му нанесъл удар в областта на главата. Деянието е станало на площадка пред денонощен магазин в столичния квартал „Дружба“, на кръстовището между ул. „Димитър Пешев“ и бул. „Искърско шосе“.

Съдът е приел доводите на наблюдаващия прокурор в Софийска градска прокуратура за това, че е налице обосновано предположение за авторството на престъпното деяние, което е с висока степен на обществена опасност. Наред с това има риск обвиняемият Ж.Т. да извърши престъпление.
За престъпление по чл. 115 от НК се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от десет до двадесет години.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!