Появиха се нови подробности около поредното убийство, потресло България. Сега стана ясно, че днес с постановление на наблюдаващия прокурор в Окръжна прокуратура – Перник в качеството на обвиняем е привлечен 27-годишният И.П. Той е обвинен за извършено престъпление по чл. 115, ал. 1 от НК – умишлено причиняване на смърт.

В хода на разследването по образуваното досъдебно производство е установено, че в късните часове на 05.07.2022 г. в град Радомир бил умъртвен 22-годишният А.Д. Смъртта му била причинена чрез стрелба с пистолет, като извършителите се намирали в лек автомобил. Впоследствие същото превозно средство било открито опожарено в кв. „Тракия“ на гр. Радомир.

Разследването е започнало с извършване на оглед на местопроизшествието на ул. „Александър Ботев“, при който са били иззети веществени доказателства.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият И.П. е задържан за срок до 72 часа. Предстои внасяне на искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Установява се съпричастност на друго лице към извършеното престъпление, което се издирва.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!