Мъжът, който се барикадира в санданското село Вълково, е криминално проявен и е лежал в психиатрична клиника. Това бе обявено късно на 3 октомври от главния секретар на МВР гл. комисар Живко Коцев.

"Сигналът за инцидента е подаден от самия извършител. Деянието е извършено с един пистолет и един револвер. Мъжът е закаран с медицински транспорт до лечебно заведение в град София", посочи директорът на ОДМВР – Благоевград Даниел Димитров. 

Той сам е подал сигнала на 112 в 17:20 часа. Съобщил е, че е възпроизвел изстрели спрямо лицето. 

"Благодарение на професионализма на колегите от ОДМВР-Благоевград и Института по психология след дълги продължителни преговори, за щастие, инцидентът завърши без други пострадали и двете жени са изведени без физически наранявания", каза Димитров.  

"За щастие, не се наложи използване на сила. Той се предаде сам. По време на инцидента не сме давали информация, за да не попречи на служителите ни да си свършат професионално работата", допълни той. 

При такива ситуации, както похитените лица, така и колегите на терен, винаги са изложени на риск. Състоянието на жените - физически е добре, емоционално са доста изплашени. Към момента простреляният е в лечебно заведение в София. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук