Пловдивчанин, представял се за депутат и измамил десетки хора, е бил арестуван при акция на полицията.

Сергей Димитров е задържан след редица сигнали за измамни схеми от потърпевши. Ролята, в която той влизал, била на депутат на водещи политически сили, който има много връзки на високо ниво, включително с премиера в оставка Кирил Петков. 

От прокуратурата съобщили за "Марица", че мярката на задържане на Димитров е удължена на 72 часа. Данните сочат, че мнимият депутат прилагал разнородни схеми, за да се облагодетелства. Предлагал най-различни услуги, като парадирал с връзки с политически лидери.  Образът му бил изключително достоверен, особено когато обещавал да прави пътища, да премахва гаражи, да урежда парцели срещу солидно заплащане. 

Работата по случая е още в начална фаза. Тепърва се установяват всички схеми, които Димитров е прилагал на опарените. По последните му схеми са установени четирима потърпевши. Те вече са разпитани. Срещу него обаче има и друго дело, където също има мнохо пострадали. Вероятно измамните схеми ще бъдат прецизирани и обединени в едно общо дело срещу мнимия депутат. 

Повечето от измамените са от "Столипиново". "Ако има други пострадали от измамите на Димитров, нека се обърнат към нас или към Икономическа полиция", призоваха от прокуратирата от трибуната на "Марица". 

Бърз преглед на профила на Сергей в социалните мрежи показва, че той се е постарал да поддържа фалшивата си роля. Арестът му е осъществен вчера от служители на "Икономическа полиция". 

Очаква се утре от прокуратурата да изнесат подробна информация по случая.