Специализиран екип от Базовата научно-техническа лаборатория (БНТЛ) към ОД на МВР в Бургас днес доби поредна част от останките на изчезналата през октомври м.г. брокерка Теодора Бахлова, съобщава Флагман.бг.

Експертите отново отвориха двете шахти в градинката пред жилищния блок на готвача Деян Дичев на бургаската ул.“Шейново“ 46.

Кървавият готвач Деян „сервира още две порции“ от разчленената брокерка Теодора ВИДЕО 18+Екип от Базовата научно-техническа лаборатория на ОДМВР-Бургас пусна мобилна камера в двете шахти на ул.“Шейново“ 46

Те бяха придружавани от два автомобила на ВиК Бургас – единият за изпомпване на фекални води, а другият – снабден с мобилна камера и дюза. Целта беше да се прегледат каналите на дъждовната и отходна вода.

БЛИЦ припомня, че преди седмица именно на това място след продължителна целодневна работа бяха намерени малки частици от тялото на Бахлова.

Днес, в продължение на 4 часа, полицаите успяха да се сдобият с няколко кости, за които се предполага, че са от липсващите до този момент долни крайници на 47-годишната брокерка на недвижими имоти Теодора Бахлова.

Торсът и двете й ръце бяха намерени заровени на плитко в гробищата.

Със сигурност полицаите разполагат със зъб и малка частица от челюст, но се пази в тайна откъде е находката. Все още обаче със сигурност липсва черепът. Ако се намери главата й, ще се установи как е причинена смъртта. А това е от решаващо значение за квалификацията на престъплението.

До този момент Дичев съобщава пред разследващите, че изстрелът от пистолета в главата й е произведен именно от съучастника му – бизнесмена Станимир Рагевски.

Рагевски е обвинен и в разстрела на 28-годишния Юмер Мехмед. И двете обвинения се крепят на думата на Дичев, който допреди седмица бе свидетел на прокуратурата.

Проблемът между двамата дългогодишни партньори-психопати тепърва ще се разраства, тъй като по открития, зазидан в стената на винарната на Дичев, пистолет със заличени номера липсват отпечатъци на Рагевски. Нещо повече – оръжието изобилства от дактилоскопските следи на готвача, факт върху който защитата на доскорошния му шеф може да изгради цялата си теза в хода на съдебния процес.

Останките, които се вадят на порции от двете шахти пред жилището на готвача Деян Дичев със сигурност са на Бахлова, тъй като това е установено чрез ДНК, взето от нейната сестра Таня Бахлова-Ангелова.

Съседите наоколо са настръхнали от ужасяващите гледки, които продължават вече няколко седмици.

Повече от 4 часа полицаи и ВиК служители изследваха пространството под повърхността на градинката, отново отвориха двете шахти, които са в непосредствена близост до плод-зеленчук магазина, чийто ключ е държал именно Деян Дичев

Те са потресени, че зад вратите на най-посещавания наоколо магазин за плод и зеленчук на ъгъла на ул.“Шейново“ с ул.“Сливница“, Рагевски и Дичев са държали два бидона с потопени в разредена киселина части от тялото на Бахлова.

Една от основните версии, по която работи Флагман.бг за мотивите, довели Рагевски до елиминирането на 28-годишния Юмер Мехмед в началото на август т.г. е информацията, с която е разполагал младият мъж.

След освобождаването му от домашен арест в средата на декември м.г. Юмер е работел за кратко в Гробищния парк, опитвайки се да усвои каменоделския занаят. Това докъм средата на март т.г.

Смята се, че именно в този период той и Дичев са били „помолени“ от своя шеф Рагевски да го освободят от останките на убитата в апартамента на зет му Иван Болярски брокерка.

Бахлова е била застреляна, след като е отишла на среща в необитаемия имот на ул.“Константин Фотинов“ 1, по подобие на убийството на Юмер – отишъл за среща с Рагевски в друг имот – в ж.к.“Зорница“, блок 62.

Предполага се, че Бахлова, също като Юмер, е била разчленена от готвача Дичев, но за нея са умували по-дълго, докато се освободят от парчетата. Потопили ги в два бидона за туршия, за да се разкапят в разредена сярна киселина. Бидоните са престояли в апартамента на зетя на Рагевски до средата на февруари т.г., когато главният ръководител на групата е счел, че належащо да се освободи от тях. Той неколкократно е молел строителната бригадата, към която впоследствие се е присъединил Юмер, да разчисти вехториите в този апартамент, за което има и достатъчно свидетелства в хода на полицейското разследване.

Тленните останки на злощастната жена умишлено са били пръснати на различни места, за да не може да се докаже чии са. Много е възможно до гробищата да са отишли Юмер и Дичев, като Дичев е знаел само за местонахождението на торса и ръцете в квартал 12.

От ВиК са дошли с мобилна камера и помпи със специални дюзи за фино пресяване на частици от каналите

Вероятно укриването на главата е било „отговорност“ на Юмер, затова и още не е открита. Смятаме, че Юмер е претендирал за прекалено висока цена, с която Рагевски да купи мълчанието му, но интелектът и житейският му опит са били недостатъчни, за да си даде ясната сметка, че подобна сделка между него и „работодателя“ му няма как да се спази точно и да не стигне до непрекъснато изнудване.

Ако Юмер е искал само 20 хил.лева, за да се компенсират щетите му от близо две години престой в ареста за поръчков палеж по заповед на Рагевски, това би било напълно изпълнимо и не би довело до рисковия план за второ убийство.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!