Започна първото заседание по същество по делото срещу Георги Семерджиев, който причини смъртта на две момичета при тежката катастрофа в центъра на София през лятото. Мъжът ще отговаря по общо пет обвинения.

Роднините на една от жертвите поискаха над 1 млн. лв. обезщетение. На заседанието днес като свидетел се яви и бившата полицайка Симона Радева, за която прокуратурата твърди, че му е донесла стълбата, с която Семерджиев влязъл в апартамента си след катастрофата.

Свидетел по делото „Семерджиев“ хвърли голяма бомба за полицайката Симона и обвиняемия!

„Силно казано е, че го познавам. Знам го, защото съм го спирала за полицейска проверка. В деня на инцидента бях на автомивката на Семерджиев, в късния следобед. Пих кафе там с едно момиче.

Не знам как се казва. Беше привечер вече и отидох да заплатя дограма за наследствен апартамент, отидох да взема майстора. Пристигайки на адреса към 23.00 ч, установих, че ключовете за апартамента ми ги няма. Чух се с мияча от автомивката. И тръгнах натам за ключовете. По пътя видях, че има катастрофа, позвъних на моя приятел от 4-о РУ. Спрях на местопроизшествието", разказа Радева пред съда. 

Попитана дали е предприела нещо, като видяла инцидента, Радева заяви – „Не, конкретно”.

След това продължила към автомивката. След това Георги Семерджиев й се обадил и като разбрал, че е до автомивката, я помоли да му донесе стълба. 

Полицайката Симона се появи в съда, неузнаваема е СНИМКИ

„Отидох пред кооперацията му. Попитах го има ли му нещо, защото изглеждаше странно. Каза ми да не го разпитвам. Извадих стълбата от колата и му я дадох”, обясни бившата полицайка..

С нея били и служители на автомивката на Семерджиев.

По делото е разпитан прокурор Адалберт Кръстев, който е станал очевидец на катастрофата на бул. "Черни връх". Пред съда той разказа подробности за тежкия инцидент. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук