Супермодерна голяма нарколаборатория, до която се стига през тунели в хотела на бизнесмена Красимир Хиджев, откриха криминалистите на ОД на МВР Благоевград, Сандански и Петрич.

Нарколабораторията е под земята и до нея се достига от стая в хотела, през истински лабиринт от дупки, до мазето и под него.

В нарколабораторията освен оборудването е намерено и голямо количество сух канабис, приготвен за продажба, пише Struma.com.

Ударът на криминалистите е голям, тъй като се оказва, че хотелът на Хиджев на Кулата се оказва истинско депо за наркотици. Подобно нещо не е намирано досега.

Полицаи завардиха село в Пиринско, тарашат хотела на прочут бизнесмен

Много легенди се носеха за бизнесмена, но пряката му връзка с каналите за разпространение на наркотици не бе доказана. Този път обаче фамилия Хиджеви загази здраво. Открито е и известно количество хероин в една от стаите. 

Хиджев отдавна е в полезрението на полицаите. Преди време наркотрафиканти от меката на дрогата петричкото село Тополница твърдяха пред ченгетата, че Хиджев е едра "риба" в наркобизнеса, но не успяваха да намерят доказателства за това.

Днес разкритието доказа думите им, както и факта, че Кулата, Тополница и съседните села са истинската мека на дрогата в страната. Обиските продължават.

По данни на Struma.bg, до акцията на полицията се стигнало, след като в Пловдив е задържан мъж с хероин и той е посочил името на  Хиджев, че той му е продал наркотика. Полицаите от Пловдив подават сигнал до ОД на МВР – Благоевград и са започнали акция по претърсване на имотите на бизнесмена.

В къщата му в Лешница са открити хероин и везна.

Хиджев е арестуван, а синът му и жената, с която живее на семейни начала, са освободени. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук