Преди минути е бил арестуван кметът на карловското село Войнягово Тодор Танковски, научи БЛИЦ от разследващи.

Хора от селото потвърдиха за позорната сцена. Кметът е арестуван за пореден път. Той е с две пробационни присъди. Този път е бил закопчан, защото е продал камината за отопление на пенсионерския клуб във Войнягово.

Преди няколко дни Танковски поискал ключа от отговорника с мотива, че имал работа вътре. Малко след това било установено, че камината липсва и е бил подаден сигнал в полицията. 

Разследващите от Карлово констатирали, че той е разглобил печката и я е продал на частно лице в град Баня за 80 лева. Парите проиграл на комар. 

По скандалното е, че е започнато досъдебно производство за длъжностно престъпление в размер на 36 000 лева. Той посещавал различни строителни магазини и там се представял като "Кметът на Войнягово" и казвал на собствениците, че трябва да му се дадат определени строителни материали на сметката на Община Карлово. 

Освен строителни материали той взимал косачки, тримери и други, а когато търговците започнали да си търсят парите от Община Карлово, кметът на общината - Емил Кабаиванов и счетоводството реагирали и казали, че изобщо не знаят за подобни поръчки и не са давали разрешение за тях.

Отново бил подаден сигнал в полицията и започнало производство.

Предстои да му бъде повдигнато обвинение за длъжностно престъпление. 

БЛИЦ отдавна разполага с информацията, но запази мълчание, тъй като Тодор Танковски беше кандидат за депутат от областната листа за Пловдив на "Синя България". Като такъв той се ползваше с имунитет.

Преди години Танковски беше арестуван за подобни прегрешения и престъпления, а парите, които е взимал по нечестен път е проигравал на комар. Предстои утре прокуратурата да реши дали да бъде удължен срокът му за арест от 24 часа, а на малко по-късен етап държавното обвинение и съдът ще решат дали той ще продължава да заема поста си кмет на Войнягово. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ