Говорителят на главния прокурор Сийка Милева даде подробности около акция „Бяло“, която през последните дни скова страната. БЛИЦ припомня, че операцията е по заповед на главния прокурор Иван Гешев.

По думите й за задържани над 10 хиляди дози наркотици като палитрата е разнообразна. „Това са вероятно и над 10 000 дрогирани шофьора, които са убийци по нашите пътища“, уточни тя.

„Искам да подчертая, че цифрите непрекъснато се увеличават и анализират, тъй като колегите ни и към настоящия момент работят и акцията все още не е приключила“, допълни говорителят на главния прокурор.

Милева разкри и интересен детайл от акцията. Тя каза, че над 100 дози били намерени в автомобила на един от задържаните.

„По време на разстланото станахме свидетели как бе задържан 17-годишен ученик, който продаваше дрога на съученици за 50 лева за хапче.

Разпространението на наркотични вещества около българските училища мога да определя като бич на българското ни съвремие. Свидетели сме как деца тровят деца. Отровата, която се произвежда във все по модерните нарколаборатории и застрашава здравето и живота на нашите български деца, трябва да спре тук

Общият ни враг е престъпността“, каза Милева.

„Резултатите надхвърлиха очакванията. Вече имаме над 400 задържани, а над 300 адреси са претърсени в цялата страна“, каза пък главният секретар на МВР Петър Тодоров.

Той бе категоричен, че това не е спорадична операция.

БЛИЦ уточнява, че днес е третият ден от специализираната акция срещу наркоразпространението.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук