Патрул на столичното 6-о РПУ е ескортирал друсания и пиян джигит Димитър Любенов, който с Поршето си се заби в друга кола, а шофьорът - френски гражданин, загина.

Срещу услугата да го съпроводят до дома му двамата полицаи са взели по 200 лв. рушвет.

Униформените - мъж и жена, вече са отстранени от работа, а Вътрешна сигурност ги разследва до изясняване на случая, обявиха от МВР пред „Телеграф“.

При инцидента пострада тежко и съпругата на Лорен Пети, която е в болница, както и мъж.

Лампи

Патрулът спрял Любенов на бул. „Пушкин“ във фаталната вечер. След като установили, че е пиян с 1.73 промила алкохол в кръвта и друсан с кокаин, униформените трябвало да го арестуват. Вместо това обаче според Вътрешна сигурност той им предложил по 200 лв., за да го ескортират до дома му.

Полицаите го последвали, като камери запечатали как дори са включили буркана и го следват плътно. На Околовръстното изведнъж Любенов дал газ - както стана ясно в съда - 195 км/ч, и се забил в колата на французите. Виждайки какво се случва, униформените от патрулката набързо загасили сините лампи, обърнали и избягали, разкриват агенти от Вътрешна сигурност.

Морал

Пред съда Любенов заяви, че за първи път му се случвало да кара пиян. Не обели и дума обаче за полицейския ескорт до момента на удара. Въпреки всичките му обяснения съдиите го оставиха за постоянно в ареста. По същия начин в килия е и Георги Семерджиев, който с луксозния си джип уби две млади момичета. Над него опъвала чадър полицайката от 1-во РПУ Симона Радева, която е уволнена дисциплинарно.

Обвиниха ченгето от Пловдив за 50 лв. подкуп

Обвиниха в корупция полицая от Пловдив, който беше сниман, че взима 50 лв. от шофьор. По сигнала работи Вътрешна сигурност. Случаят започнал, след като гражданин подал сигнал, че след като навлязъл в забранена улица, е бил спрян от пътен патрул. По думите му полицаи му поискали подкуп от 50 лева, за да не го санкционират. Той обаче заснел банкнотата, преди да я даде, след което веднага алармирал МВР.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук