Готвачът Деян Дичев, който потресе нормалните хора с изнесената информация за професионална транжировка на човешки тела, към момента обжалва мярката си за неотклонение и задържане под стража пред Районния съд в Бургас и се надява да бъде пуснат на свобода тихо и кротко, без знанието на обществеността, пише flagman.bg.

46-годишният авер и сподвижник на бизнесмена Станимир Рагевски – в разкритите дотук две брутални убийства, е внесъл жалба в съда, мярката му за неотклонение се гледа от съдия в Районния съд онлайн.

Прессъобщение до журналистите за предстоящо гледане на мярка, както е обичайно при гледане на мярка, няма . Това е повече от смущаващо, предвид изключително високия обществен интерес към развоя на двете досъдебни производства за екзекуциите на 47-годишната брокерка на недвижими имоти Теодора Бахлова и 28-годишния строителен работник Юмер Мехмед.

БЛИЦ припомня, че готвачът от винарната в ДНА – сграда на Министерството на отбраната, има крайно неприемливо за обществото повдигнато обвинение във връзка с тези две убийства – за вещно и лично укривателство, тъй като трудно можело да се докаже, според Прокуратурата, на ранен етап какво точно е неговото съучастие при подготовката и реализацията на разстрелите, разчленяването на телата и укриването на останките и оръжията, с които са извършени екзекуциите.

Предвид странното обвинение за Деян Дичев, което два месеца след задържането му, така и си остана без нова по-тежка квалификация, нищо чудно в по-късния следобеден час той да се окаже с по-лека мярка за неотклонение, например „домашен арест“, а може и „парична гаранция“, след което да продължи да си развива кулинарните занятия.

Вероятно съседите му в жилищния блок на ул. „Шейново“ № 46 могат още тези дни да го срещнат на стълбищната площадка, където преди това прилежно бе прибрал сабления трион, с който са нарязани двете тела – подготвен, може би, за следващо ползване по предназначение.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!