Полицай от управлението в Сандански е обект на спешна дисциплинарна проверка заради грабеж на молдовски гражданин в село Лешница, пише Struma. com.

Костадин Попов, служител в ПУ на МВР, в нетрезво състояние влязъл в пререкание с компанията на молдовския гражданин Иван Туркан, снощи. Скарали се и понеже полицаят се държал непристойно, Туркан извадил мобилния си телефон, за да го снима.

Ядосан, Попов, който се държал като тартор в родното си село и не за първи път попада в подобни ситуации,  издърпал мобилния телефон от ръката на Туркан  и избягал.

Незабавно е депозиран сигнал в полицията в Сандански и около 22 часа  няколко полицейски екипа обкръжили  дома на колегата си. Попов продължил да се държи агресивно, видимо силно афектиран.

Случаят е докладван на прокурор и е образувана дисциплинарна проверка срещу служителя Попов. 

Полицаят Костадин Попов не за първи път се замесва в подобни скандали. Преди време, отново в нетрезво състояние, той влезе в екшън с белгийско семейство, с което се сби и преби. Екшънът станал заради кучетата на семейството, които лаели по Попов. 

Разярен Попов започнал да хвърля камъни по кучетата, стопаните излезли и станал  боя. С метална тръба полицаят разбил главата на жената в  семейството.

Случаят достигна посолството на Белгия у нас, след жалба на пострадалите чужденци, но неясно как се потули.

Последва случай, в който отново Попов се би със съсед в село Елешница, а преди месеци отново той  бе в центъра на купон по време на пандемията, в което бе абсолютно забранено да се правят масови сбирки в заведения.

По всички тези изпълнения на ченгето уж имаше образувани дисциплинарни проверки, но не се случи нищо. Подвизите му са известни в цялата околия, затова този път май няма да му се размине, категорични са запознати.

Днес полицаят Попов излезе в болнични. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ