Дядото на момиченцето, открито убито в плевенското село Лазарово, е криминално проявен. Съседи твърдят, че преди години мъжът е убил собственото си дете, съобщава България Он Ер. 

Както БЛИЦ съобщи, за тежкото престъпление е задържана майка му. Заедно с нея в ареста е и баща й.

Сигналът в полицията и социалните служби е подаден от дядото на детето.

"Сигналът за изчезналото дете е подаден на 23 ноември от дядото. Детето е обявено за издирване на 23 декември", каза директорът на ОДМВР-Плевен ст. ком. Веселин Вътов.

Тялото на момиченцето е открито едва вчера. То е намерено заровено само на метри от дома си.

Зловещи подробности за жестокото убийство на малко дете от 22-г. му майка в Плевенско

"Става дума за момиченце, което е на по-малко от 2 години. За извършител се сочи неговата майка", коментира зам.-окръжният прокурор Николай Пачевски.

Именно 22-годишната Маринела води полицията към тялото на детето си. Открити са само останки, а първоначалният оглед сочи, че момиченцето е убито на 22 октомври - месец, преди да бъде обявено за издирване.
 
"Има различни версии, които се проверяват. Общото е, че майката е извършила престъплението. Отношенията в семейството не са давали основание на полицията и властта да се съмняват в опасността за това дете", добави Пачевски.

Според полицията детето е било добре гледано. Живяло е с майка си и дядо си, който е криминално проявен. От полицията обаче нямат данни той да е бил съучастник или да е знаел за жестокото деяние на дъщеря си.

А съседи казват, че това не е първият подобен случай в семейството. Преди години дядото е извършил убийство на собствено дете, което е било на възрастта на неговото внуче.
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ