Двамата арестувани за убийството в центъра на Пловдив са изпечени рецидивисти. Мъжете, които са на 43 г. (Ц.П.) и на 45 години (К.С.), са многократно осъждани, включително за хулиганство, шофиране в нетрезво състояние, причиняване на средна телесна повреда, кражби, обсебване и грабежи. Това съобщиха за "Марица" от прокуратурата.   

И двамата ще бъдат привлечени към наказателна отговорност и ще бъдат задържани за срок от 72 часа от наблюдаващия прокурор.

Прокуратурата с нови разкрития за убийството на 55-г. мъж в Пловдив

От държавното обвинение съобщиха още, че е назначена тройна съдебномедицинска експертиза, която да установи причините за смъртта, но по първоначални данни от аутопсията на трупа става ясно, че 55-годишният мъж е издъхнал в резултат на тежка черепно-мозъчна травма. 

Припомняме, че вчера преди полунощ е получен сигнал за починал мъж в центъра на града, до Джумая джамия. На място пристигнали униформени, които извършили оглед. До момента, в хода на разследването е установено, че между жертвата и арестуваните възникнал конфликт.

римата се познавали от по-рано. В хода на скандала двамата мъже нанесли жесток побой над 55-годишния, в резултат на което той останал да лежи на земята. Пристигналият на място екип на Спешна медицинска помощ констатирал смъртта му.

Извършени са множество процесуално-следствени действия, включително огледи на място и разпити на множество свидетели, допълниха от прокуратурата. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!