Вътрешният министър Калин Стоянов коментира случая на хванатия след употреба на алкохол Ивайло Нойзи Цветков в ефира на Нова тв. 

БЛИЦ припомня, че Цветков бе спипан да шофира мощното си БМВ по столичното околовръстно с 2,12 промила алкохол. Това е отчел дрегера му след спиране от полицаи. Автомобилът бе конфискуван, а Нойзи задържан. По-късно той отново бе на свобода след платена гаранция от 15 000 лева. 

Нойзи се извини публично на цяла България през профила си в социалните мрежи и обеща да не повтаря грешката си.

Оказва се обаче, че Нойзи може би отказал да даде кръвна проба:

"Нямам информация дали му е взета кръвна проба, ако откаже, ще стъпим само на резултата от техническите средства. Има повдигнати обвинения, автомобилът е отнет и е образувано досъдебно производство", каза той.

Лора Крумова притисна шефа на МВР, такава бомба за Кирил Петков България не помни

Стоянов каза няколко думи и за инцидента, при който загина футболната ни легенда Ферарио Спасов:

"Обвиняемият е имал 7 нарушения, основно за скорост, като всички наказателни постановени са му връчени, но не са платени“, каза той.

Според него не се отдалечаваме от Шенген, а точно обратното – приближаваме се.

„Партнираме си добре с всички институции. Най-важното е, че сме в правилната посока. На 28-и предстои създаването на глобален алианс, в който ще вземат участие всички МВР шефове. Аз имам лична покана да изнеса основното изказване по линия на въздействие на нелегалната миграция. Аз ще съм първият министър, който ще изнесе подобна реч на толкова високо ниво", заяви той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук