Втори човек, дал показания за убийството на наркобоса Иван Попов-Костов, е закопчан преди дни с наркотици в Поморие, пише Флагман.бг, като се позовава на отлично информирани източници.

28-годишният Живко П. е сгащен в морския град с 5 гр марихуана. Въпреки дребното количество, от полицията съобщиха, че помориецът е изкарал зад решетките 24 часа. Най-вероятно са го държали по-дълго, тъй като има и други криминални регистрации, казали за изданието запознати със събитията в поморийския ъндърграунд.

28-годишният Живко твърди, че не е видял с очите си убийството на Костов. Според показанията на аверите му Димитър Димитров-Бабата, Недялко Гетов и Стойчо Казаков-Казака, той само ги закарал до „Омара“ във фаталната за Костов ноемврийска вечер през 2015 г.

Преди малко повече от месец с дрога беше сгащен и ключовият свидетел Гетов. По време на полицейската проверка с него е бил и Живко, но тогава се е отървал, тъй като ченгетата не са намерили нищо в него.

Поредният арест на човек от обкръжението на Бабата повдига множество въпросителни около разследването на екзекуцията и дали изобщо е проверявана версията „война за наркомясто“ като причина за конфликта, завършил в убийство.

Припомняме, че в края на юни Бургаският окръжен съд, начело с Яни Гайдурлиев и Ангел Гагашев изненадващо наложи на Димитров само 4-годишна присъда за убийството, определяйки го като самозащита. Мотивите на магистратите бяха, че Костов тръгнал да напада групата с нож. Прокуратурата веднага протестира решението. Държавното обвинение е категорично, че се касае за умишлено убийство, извършено с особена жестокост и по мъчителен за жертвата начин и поиска доживотен затвор за Бабата.