Загубата на двама ученици от гимназията „Симиън“ в две отделни стрелби в Чикаго във вторник предизвика шок в учебното заведение, намиращо се в квартала Чатъм, предградие на Чикаго, пише bg-voice.com

15-годишният Джамари Уилямс беше прострелян смъртоносно следобед, съобщиха от полицейското управление на Чикаго.

Полицията разкри, че тийнейджърът е бил пред блок 8300 в Саут Холанд, малко по-надолу по улицата от гимназията „Симиън“, около 14:40 часа, когато се приближила черна кола и някой вътре открил огън.

Уилямс е бил ударен в гърдите и откаран в болницата на Чикагския университет в критично състояние, където по-късно е починал. Не е установено дали е бил действителната мишена на нападението и какво е причината за него.

Той е бил играч на младежкия университетски футболен отбор. Съученици казаха, че стрелбата е станала по време на извънкласно събиране. Според един от тях вторник е ден за предсрочно приключване на занятия и учениците си тръгват в 14:20 часа.

„Това е сърцераздирателно. Наричат го „проклятието на „Симиън“, защото всяка година губим съученик. Кога ще спре това? Защото всички знаем, че когато завършим, няма да спре. Ще чуваме за това отново и отново… Изтощително е“ – каза през сълзи Айериана Уилямс, също ученичка в гимназията.

Според местен пастор бащата на Джамари също е бил убит с огнестрелно оръжие миналата година.

Само четири часа по-късно две момчета, на 14 и 15 години, бяха простреляни в блок 5 200 на Lake Park Avenue. 15 -годишният Кентрeл Макнийл е починал от раните си тази сутрин, според службата на главния съдебен лекар на окръг Кук.

Макнийл също беше ученик в гимназията „Симиън“ и член на Good Kids Mad City – младежка организация, която се бори за прекратяване на насилието.

Двете нови убийства добавиха още един болезнен белег в сърцата и умовете на младите хора от гимназията „Симиън“, като много от тях споделят, че губят по няколко съученици всяка година поради насилие с огнестрелно оръжие.