Все по-скъпи стават цените на шезлонг и чадър по родното Черноморие и удоволствието да се чувстваш комфортно на плажа излиза доста солено, разкри проверка на бТВ.
Първенец в цените по южното Черноморие е плажът "Вая", където цената на чадър е 12 лева, на шезлонг - също, т.е. общо удоволствието излиза 24 лева. Най-скъпо на север е плажът "Божурец топола 1", където чадърът е 15 лева, а шезлонгът - 8 лева.

Най-изгодно е северното Черноморие, по-конкретно Каварна, където чадърът е 5 лева. 
Факт е, че, заради високите цени, плажуващите предпочитат свободните зони.

"Какво се притесняваме, при положение, че места няма. Цената е по-висока от миналата година. На Слънчев бряг шезлонгът беше 8 лева миналата година, а сега е 10 лева", заяви Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма.

"Аз гледам икономически, ние сме българи и трябва да печелим от това, че имаме море. Не съм съгласен нашето море да се продава евтино, трябва повече приходи да влязат в хазната. В момента места по Черноморието няма. Идеята е да разберем какво получаваме като ДДС и приходи от това, че шезлонгът и чадърът струват 20 лв. Поради ситуацията в Турция сезонът е много силен и има много наплив у нас. Ще завършим годината с 8,5% ръст спрямо миналата година. Какъв е смисълът да правим евтини чадъри за германци и англичани", категоричен бе Драганов.