Поморие е пълен на 100 процента, съобщи кметът Иван Алексиев. От няколко дни места за нощувки не се намират - нито в хотелите, нито в частните квартири или апартхотелите. 

"През миналата година на мода бяха уикендите, през тази вече летовниците идват тук за 5, 8, до 10 дни", отбеляза Иван Алексиев, след което уточни, че профилът на туристите се е запазил - млади семейства с деца, които търсят спокойствие и уредени плажви ивици, пише "Флагман".

„Има доста места за забавления и забележителности за посещения, не само за децата, но и за големите, за които интерес би представлявал Музеят на солта на брега на Поморийско езеро, Тракийската куполна грабница, Поморийския манастир „Св. Георги Победоносец“, най-старата църква по Българското Черноморие „Преображение Господне“ и др.

В момента върви фестивалът „Море от вино“, а до края на лятото жителите и гостите могат да се радват на богата културна програма“, каза още кметът, цитиран от ТВ СКАТ.

Проблем през това лято в Поморие обаче са паркоместата, тъй като в курорта са отседнали предимно българи, които изват на почивка със собствен транспорт.

„Мислим много сериозно в тази посока. Приета е вече генералната транспортна схема, в момента имаме хора на терен, които обследват улиците и преценяват възможностите за паркиране. Целта е да разработим една добра схема, да може навреме да се приеме от Общинския съвет и догодина, през новия туристически сезон, да посрещнем гостите в един по-подреден град“, допълни още Иван Алексиев.

Добрата новина е, че освен родни летовници в Поморие, освен българските туристи се срещат и румънци, украинци и молдовци, както и частично завърналите се руските туристи.