Неподозираната истина за „френските” пържени картофки
Много са страните, претендиращи, че са се сетили за първи път да изпържат картоф
Любимите на всички пържени картофи имат различни наименования в света. Англичаните ги ядат най-често в комбинация „фиш енд чипс” – риба с картофки, в Квебек им казват „поутин”, парижаните ги ядат в комбинация „стек фрит” – пържола с картофи.
Белгийците ядат техните „фритен” с майонеза. Това е едно от най-популярните ястия и в Щатите.
Много са страните, претендиращи, че са се сетили за първи път да изпържат картоф. В САЩ наричат ястието “French fries”, което буквално означава „френски пържени неща”. Затова и мнозина смятат, че те са „изобретени” във Франция.
Дали, обаче, това е така - вижте на pochivka.blitz.bg!