Нова информация постъпи в агенция БЛИЦ относно заседналите нашенци в летището на Франкфирт. Те трябваше да отпътуват за София с полет на „България еър” FB438, който по график трябваше да кацне в 15:30 часа на Летище София.
За БЛИЦ пътници съобщиха, че представители на авиопревозвача са им съобщили, че самолетът не може да бъде оправен. На заседналите нашенци са били раздадени ваучери на стойност 15 евро за храна. Също им е било съобщено, че ще се наложи да чакат друг самолет, който ще излети от България, за да ги прибере.

По-рано стана известно, че десетки българи са блокирани на летището във Франкфурт заради повреден самолет, който е трябвало да изпълни полет от Франкфурт до София. Пътниците на полет Франкфурт-София с номер FB438, който трябваше по разписание да кацне в 15.30 в София, са били настанени на борда на самолета, но след това екипажът ги е поканил да напуснат машината. Било им е съобщено, че това се налага поради повреда на самолета. По разкази на очевидци, най-вероятно ставало дума за повреда в едно от крилата на самолета.
 
Също се твърди, че самолетът е бил повреден, когато трапът се е приближавал към машината, но при неуспешната маневра е пробил корпуса ѝ.
 
Агенция БЛИЦ се свърза с компания „България еър”. Оттам потвърдиха за забавянето на полета, но отказаха да дадат повече подробности. Единствено заявиха, че в момента ръководството на компанията решава как да се процедира със заседналите в летището на Франкфурт наши сънародници

Очакванията са, че общото закъснение може би ще е 2-3 часа.
 
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ